”Cocoon” – ett anti stress koncept 

Ett uppmanande koncept som ber oss att då och då krypa in i vår kokong, vårt rum i rummet. Vila från ett uppskruvat tempot fyllt av information och intryck. Tanken är att det används i det offentliga rummet där trycket är högt och det är svårt att finna ro och avskärma sig. Lika aktuell idag som då.

Inköpt av Nationalmuseum i Stockholm och finns idag i samlingarna. 

Kokongstolen - en reträttmöbel för det offentliga rummet, i vilken du kan finna ro för både vila och läsning. Den kan användas på flygplatsen i väntan på nästa avgång, på kontoret, biblioteket eller annan offentlig inomhusplats.    Material: Stålrör, Crèpe de Chine (tvättat siden), Alcantara. Avtagbar klädsel.  

Kokongmasken - "Paus på påse" är en portabel version av samma idé. Masken är hopfällbar och kommer i en egen liten påse, att lätt ta med sig överallt. Den används på tåget, bussen, flyget, kontoret och alla övriga tänkbara offentliga miljöer, såväl utomhus som inomhus.    Material: Nättricot och polypropylenstavar.

Skyddande sjal: Ytterligare ett sätt att skydda sig. Idén är att ”skulptera” den kring ansiktet och hals så att man kan se men inte bli sedd. Sjalen består av ett polypropylen skelett som håller den upprätt och ger den skulpturala formen.    Material: Bomullsvoile och polypropylenstavar